Splošni pogoji

Kdo smo

Naslov našega spletnega mesta je: https://luun.si

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo

Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, pa tudi naslov IP uporabnika in niz uporabniškega sredstva brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar lahko dobite anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), da preveri, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Mediji

Če naložite slike na spletno mesto, se izogibajte nalaganju slik z vključenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko iz slik na spletnem mestu prenesejo in pridobijo vse podatke o lokaciji.

Kontaktni obrazci

Piškotki

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko prijavite in shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotke. To je za vaše udobje, tako da vam ni treba znova izpolnjevati svojih podatkov, ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov, da shranimo vaše podatke za prijavo in izbire zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, se v vaš brskalnik shrani dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto navaja ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša popolnoma enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno stran.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vgrajujejo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaši interakciji z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Analitika

Spletna stran https://luun.si za namene statistične analize obiskanosti spletne strani uporablja analitiko Google Analytics. Google Analytics uporablja piškotke, majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš računalnik, ki nam pomagajo pri teh analizih, pri čemer pa so podatki anonimni. Na Google Analytics imamo vklopljeno t.i. anonimizacijo IP naslovov, ki zadnje tri številke IP naslova skrije in obiskovalca ne moremo identificirati. 

Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili.

S kom delimo vaše podatke

Dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih upravlja spletna stran https://vnaravo.si imamo samo ustvarjalci spletne strani. Z vsemi pridobljenimi podatki upravljamo v skladu z GDPR in po internem pravilniku za varovanje osebnih podatkov, ki natančno določa pravila in varnostne postopke za obdelovanje osebnih podatkov.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu, osebne podatke, ki jih navedejo, shranimo tudi v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen, da ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke tudi vidijo in urejajo.

Kakšne pravice imate do svojih podatkov

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki jih moramo hraniti za upravne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošljemo vaše podatke

Komentarje obiskovalcev lahko preverite s pomočjo avtomatizirane storitve zaznavanja neželene pošte.

Splošni pogoji

Avtorske pravice

Vsa vsebina, objavljena na spletnem mestu, je v izključni lasti lastnika spletnega mesta in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila in podatkov šteje tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi. Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen v primeru, da lastnik izecno dovoli v pisni obliki.

Izkljucitev odgovornosti

Upravljalec in lastnik spletne strani ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij na spletni strani. Pridržujemo si tudi pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Trudili se bomo v največji možni meri za ažurnost, brezhibno delovanje in točnost informacij, navedenih na spletni strani https://luun.si.

Izjava o omejitvi odgovornosti za spletne strani tretjih oseb

Te spletne strani vsebujejo spletne povezave (t. i. hiperpovezave) do drugih spletnih strani, ki so v lasti tretjih oseb in katerih vsebine nimajo nobene povezave z našo spletno stranjo. Spletna stran https://luun.si zgolj omogoča dostop do teh spletnih strani in ne prevzema nobene odgovornosti za njihove vsebine. Od vsebin na povezanih spletnih straneh tretjih oseb, ki so prikazane na naših spletnih straneh, se izrecno distanciramo. Še posebno ne odgovarjamo za morebitne kršitve veljavnih zakonskih določil in pravic tretjih oseb, ki se pojavijo na takšnih spletnih straneh. Odgovornost za internetne strani, do katerih omogočamo dostop preko hiperpovezav, nosijo v celoti lastniki takšnih spletnih strani, kar velja tudi za prodajo izdelkov, ki se ponujajo na teh spletnih straneh, ter obdelavo naročil v povezavi s temi izdelki.

V kolikor obiskovalec opazi kakršnokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, naj nam to nemudoma sporoči na naš e-poštni naslov info@luun.si

Pravila komentiranja na vsebine spletne strani

Na spletni strani https://luun.si je treba upoštevati in spoštovati pravila komentiranja, ki jih mora po Zakonu o medijih oblikovati vsak izdajatelj, ki v okviru medija dovoljuje komentiranje javnosti, in jih tudi javno objaviti na primernem mestu v mediju. Komentar, ki ne bo v skladu z objavljenimi pravili, bo umaknjen v najkrajšem možnem času po prijavi.

Spodanja pravila veljajo za obiskovalce spletne strani https://luun.si in pripadajočih družbenih profilov (Facebook, Instagram).

  • Negujte visoko raven razprave, torej bodite spoštljivi in vljudni.
  • Prepovedano je širjenje idej in misli, ki vsebujejo elemente nestrpnosti, rasizma, seksizma, šovinizma, homofobije, diskriminacije, groženj, žaljenja in ostalih dejanj, ki ogrožajo spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin.
  • Sovražni govor je prepovedan.
  • Razprava ne sme temeljiti na osebnih napadih.
  • Prepovedana je objava nelegalnih vsebin, med katere spada tudi pornografija.
  • Razprave ni dovoljeno prekinjati oziroma smetiti s sporočili, ki nimajo pomena, oziroma z objavami, ki imajo elemente oglaševalskih sporočil. Sodelovanje v razpravi temelji na nekomercionalni osnovi.
  • Pri objavi vsebin je treba spoštovati avtorsko pravo oziroma avtorsko pravico. Brez soglasja nosilca avtorske pravice je objava določene vsebine prepovedana.
  • Spoštovati je treba ustavo in zakone Republike Slovenije. Izdajatelj bo v nasprotnem primeru avtorja komentarja, ki krši pravni red RS, prijavil pristojnim organom in bo z njimi sodeloval tudi pri odkrivanju kaznivega dejanja.

Lastnik strani lahko neprimerno vsebino, ki jo določajo zgoraj našteta pravila, odstrani na lastno pobudo ali na pobudo prijavitelja. V primeru neposrednega kršenja zgoraj navedenih pravil lahko izdajatelj izbriše komentar ali spletnemu uporabniku onemogoči dostop do komentatorskih mest. Uporabnik, ki se ne strinja z zgoraj navedenimi pravili, v razpravah in ostalih interakcijah ne sme sodelovati.  Vse obiskovalce prosimo, da kakršnokoli kršenje zgornih pravil prijavite na info@luun.si.